I.V.M. bijwerken van de Site is niet alles te zien!!!!!!!!!!!!      Heeft u een leuk verhaal en /of mooie foto's van het team???????              Stuur ze dan naar ons mailadres!!!!!!!         I.V.M. bijwerken van de Site is niet alles te zien!!!!!!!!!!!!

                               Nuerburgring 2008             

 

Start
Omhoog
Eemshaven 08
Mettet 08
Ilse of Man 08
Nuerburgring 08
Chimay 08
Barneveld 08
Jehonville 08
Gedinne 08
Cadwell Park 08
 
 
 

Vorige Volgende

Verslag van de Classic races op de Nürburgring  27/28/29juni 2008

 Dit verhaal gaat natuurlijk over onze Barneveldse mannen die daar op de ’Ring’, Barneveld  op de kaart zetten. Donderdagmiddag om 18.00 vertrek bij Kobus en om 22.30 waren we op het Fahrerlager. Even ons kampement opzetten een paar drankjes en dan plat want morgenvroeg is het inschrijven, motoren keuren en om 9 uur de eerste vrije training  voor Remco en Chris. De starthulp die Chris gemaakt heeft werkt perfect, vanaf nu is motoren aanduwen verleden tijd . Het zit niet erg mee voor Remco want aan het eind van de 2de ronde valt de motor stil, later blijkt het kunststof tandwiel van de magneet kapot, geen grote schade, maar daar was nergens een nieuw te koop ook niet in het rennerskwartier. Chris draait lekker z`n rondjes in het middenveld en de Norton klinkt goed en krijgt er zin in. Volgende training is Ep aan de beurt en rijdt in zijn klasse op de 2de plek dus dat  geeft de burger moed.

Dan is het de beurt aan de zijspannen, maar de carburatie van de Weslake  werkt alleen op de volgas stand en verzuipt bij het leven in het middengebied,  dus daar moet nog aan gesleuteld worden.

`'s Middags is de officiële tijd training, alleen is er nu voor Remco niets te doen, maar er is een oplossing gevonden, Arend Schuiteman komt een dag eerder kijken en neemt gelijk de onderdelen mee.  (Bier voor die man) Dus vanavond kan de Triumph weer draaien. Chris moet het nu dus alleen doen maar dat gaat hem goed af en hij gaat weer sneller rond als verleden jaar. Ep maakt er voor ons een feestje van, om elke keer met zijn brullende Triumph langs te komen en het resultaat mag er ook zijn 2de plaats in zijn klasse tot 750cc.

De Weslake is wel beter maar nog lang niet op het peil dat hij moet doen en Gerben en Kobus gaan weer aan de slag om de zoek geraakte pk`s op hun plaats te krijgen. (Sproeier en naald bezetting is altijd een moeilijke klus vooral met nieuwe carburateurs) morgen zijn er weer nieuwe kansen, alleen is er nu geen mooie start opstelling. We gaan met z`n allen lekker eten en drinken in een gezellig kroegje en met wein weib und gesang  wordt het een geslaagde avond. Morgen de wedstrijden!!!!!!!!!!!!!

 Zaterdag 28juni.

Chris en Remco zijn het eerste aan de beurt, motoren starten, (wat een luxe lekker op de rollen), warm draaien en naar de start. Ze zijn goed weg en draaien hun rondjes mooi in het middenveld waar ze zich goed kunnen meten met anderen en nog een paar plekjes op kunnen klimmen. Het lijkt van af de kant goed te gaan de motoren klinken goed maar helaas in de laatste ronde valt Remco uit met motorpech, (olie lekkage op de achterband), Gelukkig geen valpartij en Chris komt binnen op een mooie 16e plek en Remco komt toch nog ondanks de olie lekkage op plaats 28 op de uitslag. 

Dan de zijspannen, jammer dat Kobus geen trainingstijd had dus moest hij achteraan in de 2e groep starten, maar als de vlag valt kun je zien dat het sleutelwerk van Gerben en Kobus gewerkt heeft want de Weslake gaat met zevenmijlslaarzen door het veld en eindigt op de vijfde plaats (overall op snelheid) en 2e in zijn klasse.

 Dan is Ep aan de beurt ,het lijkt te gaan regenen maar de baan wordt gelukkig niet nat en het klaart weer op. Na de eerste doorkomst zit Ep op de  2e plaats in zijn klasse en zo blijft het.  Goed gedaan jochie. Voor ons vandaag geen races meer dus wordt er gerepareerd en onderhoud gepleegd. Met de Triumph van Remco valt het mee, er was toch nog een  heel klein stukje van het tandwiel in de oliepomp  gekomen waardoor de olie niet meer uit de motor gepompt werd en via de ontluchting naar buiten kwam. Probleem weer gerepareerd en morgen kan iedereen weer aan de start . Nu eerst lekker van de BBQ genieten die onze meiden klaar gemaakt hadden. Tussen de bedrijven door onze Zwitserse buren helpen met hun Krauser BMW, om een afgebroken bougie eruit te halen en dan naar het gratis bier feest. Morgen is er weer een Eiffeldag.

 

Zondag 29 juni.

De serene morgenstimmung wordt door Chris en Remco wreed aan stukken gescheurd. Ze moeten als eerste die dag rijden en moeten hun motoren eerst even warm draaien, om 8.30 is de start en wij gaan kijken bij de Mercedes Arena hoe ze daar door een serie mooie bochten gaan. Helaas slaat daar voor Remco weer de pechduivel toe want hij moet zijn motor weer stil zetten, later zal blijken dat er een bout van de versnellingsbak los getrild is waardoor verder rijden niet meer kon. Chris ligt goed in de wedstrijd en heeft het constant aan de stok met een Ducati. Hij eindigt 4e in z`n klasse en voor hem zit het erop voor vandaag en hij kan met een goed gevoel gaan relaxen. Om 12.30,  prijs uitreiking,ook voor de klasse van Chris en ja hoor er ligt een 4e prijs op Chris te wachten.  Geweldig , Gratulieren Junge.

 Nu wordt het heel lang wachten tot 16.30 voordat de Zijspannen gaan starten, want er zijn een paar lange autoraces die voor ons niet zo interessant zijn. Als de vlag valt stomen Kobus en Sander met een noodgang van achter uit het veld naar voren ,de carb,s doen het nu goed en de PK`s zijn weer thuis. Laatste ronde , we missen onze Vikingen ,wat is er aan de hand? Het bleek de aandrijfriem te zijn wat jammer . Nou kwamen ze langs op de afsleepwagen ,maar toch tevreden want de snelheid zit weer in de machine en in Chimay zijn er weer nieuwe kansen .

 De laatste race is Ep zijn klasse, de start is goed en Ep komt door op de 2eplaats in z`n klasse maar in de 3e ronde valt vlak voor Ep een coureur die hij met moeite kan ontwijken,het loopt gelukkig goed af, maar de regelmaat is er uit en dan begint er ook olie uit de ontluchting te lekken waardoor de kans groot is dat, dat op de achterband komt en hij moet het gas er wat minder op zetten. Toch nog als 3e gefinisht in zijn eigen klasse, gut gefahren Ep.

 Met z`n allen de boel inpakken en naar de prijsuitreiking,waar tot onze verbazing Kobus en Sander ook nog de 3e prijs hadden, de laatste ronde had de computer niet gemeten??? Jammer voor Ep maar door het uitwijken en de olielekkage zat er voor hem deze keer geen prijs in. Weer een uitdaging voor de volgende keer. Om goed 19.00 gingen we op de terugreis en om 23.30 waren we moe maar voldaan weer thuis.

We hebben weer een mooi evenement achter ons

 

Niek van Paassen

.

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@weslake.nl.
Laatst bijgewerkt: 05 juni 2008