I.V.M. bijwerken van de Site is niet alles te zien!!!!!!!!!!!!      Heeft u een leuk verhaal en /of mooie foto's van het team???????              Stuur ze dan naar ons mailadres!!!!!!!       

                                 Cadwell Park 2009                  

 

Start
Omhoog
Mettet 09
Ilse of Man 09
ZZ Race's 09
Schagen 09
Chimay 09
Barneveld 09
Jehonville 09
Gedinne 09
Cadwell Park 09
 
 
 

Vorige

 

 Verslag van races in Cadwell Park september 2009.

 

 Voor het eerst een verslagje gemaakt vanuit het Haarlems door Ella (de reserve muts)

 Op donderdagmiddag vertrokken naar Rotterdam om vanaf daar de boot naar Hull te pakken, was ruim op tijd en heb samen met Frans borreltjes   gedronken, De boel overgeladen in de camper van Kobus en het hele spul kon de boot op en de bar in, was uiterst gezellig, heb nog nooit zulke enorme glazen wijn gezien en gedronken. Voor het eerst een echt english breakfast gegeten, da's wel heftig om kwart over 6 's ochtends. We waren lekker snel van de boot af en onderweg naar het circuit, daar zouden we de kar met de spannen neerzetten en dan naar een leuk antiekstadje in de buurt gaan, nou dat liep dus ff anders. Een zeer vriendelijk en ook zeer ijverige meneer in een uniform van een technische controle dienst haalde ons van de weg, de hele combinatie werd tot in detail nagekeken en uitgeplozen. De beste man ging zelfs onder de bus door om alles te controleren, mazzel voor ons bleek in principe alles goed te zijn behalve dat de camper 600 kilo te zwaar was, een kniesoor die daarop let maar we mochten even niet verder. De zware spullen hebben we in de aanhanger gedaan en Anja heeft Phil gebeld die naar ons toekwam met een auto, Eppo, Willem en Frans reden met hem mee en zo konden we naar een uurtje of 2 oponthoud weer verder. Het antiekstadje hou ik tegoed voor volgend jaar.

 Op het rennerskwartier de boel opgezet en even aan de baan gekeken, wat is het daar prachtig! Een echt park, helemaal aangeharkt en ge-grasmaaid en een schitterende baan met hoogteverschillen en retestrak asfalt. We zouden het hele weekend ook op de grote baan rijden, ik vond het toen al spannend. Gelukkig was er die avond al tijd om de machines en de uitrustingen te laten keuren, dat ging allemaal heel soepel en vlotjes,  Willem heeft nog wat gegoocheld met een koektrommel en toen was ook de BSA raceklaar. We waren in totaal met 3 spannen en een solo, de dames Anja & Diana op de Norton, Kobus op de Triumph met Ian als passagier, Willem met de BSA met ondergetekende en natuurlijk Eppo met de Triumph.

 's Ochtends eerst de trainingen, dat gaat wat anders dan bij ons, ze laten een groep de baan op voor 10 minuten en dan volgt er weer een groep, solo's bij elkaar en spannen bij elkaar. Ik keek m'n ogen uit, allemaal driewielers tegelijk de baan op, zelfs een zijspan met een Lambretta motorblok erin. Kobus stond stil met Triumph met een gebroken koppelingskabel, Willem met een afgebroken tuimelaar en de dames met een stotter-Norton, dat moest straks beter kunnen! Nou dat ging het ook, alles werd gerepareerd en vrijwel de hele dag werd er probleemloos rondgereden, wat een feest. De dames hadden strijd met Ashley, schitterend. Eppo had pech met de accu en stekkertjes en heeft zijn motor de berg op moeten duwen terug naar het rennerskwartier, de triumph is niet meer echt goedgekomen, jammer.

 De races gingen steeds over 4 rondes, de organisatie was perfect geregeld. Helaas waren er wel een paar ongelukken in de zijspan klasse, Phil en Ali over de kop en nog een BMW, pfoe, gelukkig geen persoonlijk letsel, hooguit een gebroken sleutelbeen. Willem en ik mochten ook nog meedoen met de "old man trophy"  bedoeld voor rijders boven de 50, haha. We gingen super, de helft viel uit en we lagen op de derde plek, helaas was het toen voor ons ook gebeurd want de BSA vertoonde dezelfde kuren als de dag ervoor. Nu bleek de stoterstang gebroken te zijn, dat was jammer want voor ons was het nu klaar. 's Avonds gezellig met de hele club gegeten, dank nogmaals aan Anja en Diana, het was echt prima geregeld allemaal. In de kantine was er zaterdagavond een bandje, ook dat was weer gezellig, zelf Frans is nog de dansvloer opgeweest.

 Zondagochtend ben ik naar de gooseneck gelopen om vanaf daar de race van de spannen te zien, prachtig om daar te kijken, je kan een heel groot deel van het circuit overzien. Net na de start gebeurde er in het bos een ongeluk, de race werd stilgelegd en herstart, Kobus en Ian gingen prima met de zitter, hij had zelfs nog tijd om naar me te zwaaien.

 's Middags had Anja nogal wat pijn in haar nek omdat de Norton wat groot is voor haar, eigenlijk wilde ze niet meer rijden die dag dus mochten Willem en ik het proberen, leuk leuk, fijne motor en voor mij weer een ervaring erbij. Kobus ging super in die race maar is helaas uitgevallen, iets met de versnellingsbak en de hoofdas niet goed. Nu kon het bier open en de boel ingeladen, de laatste race van de spannen gekeken en van iedereen afscheid genomen.

 Wat een fijn weekend - fijne Engelsen en fijne baan, als het meezit ga ik volgend jaar mee met een eigen span. Teruggereden naar Hull, de boot op, eindelijk douchen! en alweer de bar in. Willem en Eppo hebben het tot een uurtje of 4 volgehouden (hulde mannen) maar de rest was redelijk versleten. Na weer zo'n fijn ontbijt de boel ingepakt en weer op pad terug naar huis.

 Helaas het einde van het seizoen maar volgend jaar nieuwe ronde - nieuwe kansen!

 

 Ella Klatte

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@weslake.nl.
Laatst bijgewerkt: zondag 12 december 2010