I.V.M. bijwerken van de Site is niet alles te zien!!!!!!!!!!!!      Heeft u een leuk verhaal en /of mooie foto's van het team???????              Stuur ze dan naar ons mailadres!!!!!!!         I.V.M. bijwerken van de Site is niet alles te zien!!!!!!!!!!!!

                               Cadwell Park 2008                

 

Start
Omhoog
Eemshaven 08
Mettet 08
Ilse of Man 08
Nuerburgring 08
Chimay 08
Barneveld 08
Jehonville 08
Gedinne 08
Cadwell Park 08
 
 
 

Vorige

 Cadwellpark raceweekend  27- 28 sept 2008

 Vrijdagmorgen om 11.15 gingen we op weg naar Hoek van Holland om deze keer met de dagboot te gaan dan hadden we geen hutten nodig  (scheelde in de kosten) maar er moest wel meer gereden worden en we zouden laat in de avond aankomen. Kobus had 2 zijspannen mee, de Norton en de Weslake met het lichte motorblok want de snelste Weslake is ernstig stuk,  en Ep had zijn Triumph in de bus. Op de boot zat het Henk Jonker Team al achter een biertje en met 6 uren varen konden we een flinke boom opzetten. Het weer was geweldig  en het was een genot om op het dek te zitten. Om 19.00 uur Engelse  tijd kroop Kobus op de bok voor een kleine 200 mijl. Anja las de kaart en zonder Tomtom, maar in ene keer goed ,stonden we om 23.00 op de Paddock. Even de  slaapplaatsen regelen een slokje en dan maffen .

Zaterdagmorgen was het al vroeg opstaan voor inschrijven en keuren. Aan de Norton moest nog een beschermingsplaatje bij de ketting gemaakt worden , maar dat was gauw gemaakt en werd daarna ook goed gekeurd. Er zou op het  hele circuit gereden worden en de baan lag er schoon bij maar het was zo mistig dat er gewacht werd tot die mist optrok Diana reed met Kobus in de bak van de Norton  mee omdat Anja op advies van de dokter nog niet mocht rijden, ( ivm  haar hand en pols )waar Anja flink van baalde. Het was voor Diana best wel even spannend , na een hele tijd niet gereden te hebben  en dan ook nog op een vreemde motor was geen eitje. De techniek liet het niet afweten in de training, dus konden we even eten en dan  wachten tot we aan de beurt waren voor het echte werk.

Ep beet de spits af, met een superstart sprong hij van de 18e naar de 6e plaats de hill op en in de loop van de wedstrijd hoefde hij maar 2 plaatsen toe te geven en finishte hij op de 8e plaats wat tussen dit snelle spul erg knap was. Kobus en Diana starten achteraan om niet in het gedrang te zitten en even te wennen, maar met Diana ging het steeds beter en ze pakten toch 5 plaatsen. Het goeie gevoel was weer terug. Even later konden Kobus en Sam aan de start in de zwaarste klasse ,waarin ook de Morgan`s en andere vreemde 3 wheelers meedoen. Dit jaar met het lichtere blok in het span waren de 3 opgevoerd Morgan`s, van de Morganvloot,  ook door onze snelluh mannuh niet bij te houden, maar ondanks een laatste plaats met de start schoten ze met een noodgang door het verkeer en wisten ze net achter Henk Jonker en Clara  met hun Guzzi ,op een 5e plaats te finishen

 In de 2e manch voor Ep was  de start een plaatje , als eerste weg maar vlak voor de mountain werd hij terug gepakt en ging als 2e de berg op. Helaas komt hij nog wat PK`s tekort en zijn er meer mannen die ook goed kunnen sturen dus elke keer ging er een plaatsje verloren en finshte Ep op een verdienstelijke 10e plaats. Jammer voor Kobus en Sander werden er door het later beginnen met de races, hun 2e race door tijdsgebrek afgelast dus kwamen zij die dag niet meer aan de start, dus voor die dag zat het er op en konden we één  ????? biertje pakken

 Zondagmorgen werden we wakker van het tikken van de regen op de tenten en auto`s, dus kon de track wel eens glad zijn, maar eerst moesten we allemaal Ep feliciteren want die was 35 jaartjes geworden. En dan de baan maar op Ep , voor de training.  En of het glad was, voor solo`s bijna niet te rijden. Ook de zijspannen hadden veel last en stonden om de haverklap dwars op de baan. Het was best spannend toen Ep voor zijn eerste race op zondag naar de start reed. En nog meer omdat hij na 1 ronde niet meer door kwam, maar later bleek dat hij het na die eerste ronde gezien had, het was na een paar bijna schuivers te link om door te rijden. Jammer maar verstandig. Hierna gingen Kobus en Diana de baan op met de Norton en hebben rustig hun rondjes glijdend afgelegd en kwamen in de middenmoot over de streep. Even later was het de beurt voor de Weslake om zijn ronden te maken met Sam en Kobus en het ging goed tot dat de race stil gelegd werd, Henk en Clara hadden een uitstapje gemaakt waarbij de Guzzi op z`n kop ging, gelukkig zonder erge dingen, want later op de dag hebben ze met het  Ducatie span weer lekker mee geblazen.

Doordat het programma ingehaald moest worden vanwege de mist op zaterdag was het niet meer volgens het boekje en zo kwam het dat Kobus en Sam naar een race van de bigwheelers aan het kijken waren en ze telaat waren om hun vervallen race van zaterdag te rijden die ingelast was . Maar dit kwam weer goed doordat ze meededen aan de race voor 50 plussers. Het circuit was inmiddels droog geworden en in een spectaculaire race , gingen ze als een speer weg en finishten als tweede zijspan combinatie achter de snelste Morgan`s.

Inmiddels was Ep weer aan de beurt om nu op een drogere baan  te rijden, maar in de opwarmronde ging het mis, olie op de baan of banden te koud, terwijl het helemaal nog niet hard ging was ineens de grip van het achterwiel  weg en lag hij naast de baan. Met behulp van een Baco de voetsteun gericht en gelukkig mocht Ep toch nog starten. Maar het vertrouwen was weg en de ronde tijden ook ,schakelen ging door de schade ook niet soepel meer, maar wel uit gereden.

De laatste race reden Kobus en Sam met de Norton waar ze constant met een groep van 8 combinaties aan het knokken waren, wat een spektakel, als aan een touwtje kwamen ze elke keer weer langs met steeds weer een ander op kop. Dit was een mooie afsluiting van de dag.

We hadden de tijd om op te ruimen omdat we toch met de dagboot terug gingen. En bij de terminal even een paar uur in de bus zouden slapen. Na een korte nacht diversen menselijke geluiden aangehoord te hebben was iedereen blij dat we de boot op konden en na 6 uur varen het laatste stukje naar huis te rijden. Op de Brummelkamp even een biertje en dan is helaas het race seizoen 2008 weer voorbij.

 

Iedereen bedankt, Niek van Paassen

 

.

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@weslake.nl.
Laatst bijgewerkt: 05 juni 2008